In drie stappen een meditatie die werkt

van Dromerig naar Kraakhelder

van Inspanning naar Plezier

van Hapsnap naar Regelmaat

Wat deelnemers zeggen over de meditaties

profile-pic
Mieke

Bewust gedachten overdenken

Zeer inspirerend en liefdevol. Muziek. Verschillende meditaties ervaren. Symbolen van het boeddhisme spreken mij aan. Openheid en liefde voor persoonlijke ontwikkeling en inzicht te krijgen. Samen deelnemen aan de sessies. Bewust gedachten te overdenken. Goede uitleg en ondersteuning, leraar met zelfvertrouwen motivering en ervaring.

profile-pic
She

Prettig iets over de achtergrond weten

Zinvol en positief. Echter lukt het de ene avond beter om 'erin mee te gaan/de stilte te vinden' dan andere avonden. Prettig om de mede-mediteerders beter te leren kennen door ervaringen te delen. Ik vind het fijn iets over de achtergrond te weten. Ook draag ik het boeddhisme een warm hart toe. De koffie tussendoor - fijn om de meditatie op deze manier even te onderbreken. Dit was mijn eerste meditatiesessie ooit.

profile-pic
Jetty

Vijf ondeugden (video)

Beste Hans,
Wat een prachtige meditatie was het (twee stromen vijf ondeugden)
Dank je wel hiervoor en droom lekker vannacht.

wijze Hoop in dwaze tijden

ZanZen | Meditatie die werkt

Het actuele klimaatrapport van de VN is alarmerend. We zullen alles op alles moeten zetten om zelfs binnen de 2° opwarming van de aarde te blijven. Daar bovenuit gaan betekent onvoorstelbare problemen voor ons allemaal, mens, dier en plant. Alsof dit niet genoeg is zet Poetin kwaadaardig de verhoudingen op scherp. Schokkend en niet te bevatten. Wat een verdrietig drama, allereerst voor de Ukraïnse bevolking. 

Wat gaan we dus doen? Als je huis in de brand staat, wat doe je dan? Nadenken? Een dialoog opzetten? Zeggen dat het wel meevalt? Op een kussentje gaan zitten?

Mediteren lijkt zinloos. Er moet gehandeld worden. Zeker, maar hoe moeten we handelen? We zitten allemaal nog in oud denken en doen, in dat waarmee we ons deze ellende op de hals hebben gehaald.

Ik mediteer daarom ook om helder te kijken met meer inzicht, om de volle omvang tot me te laten doordringen. Om standvastig wijze hoop te houden op vrede en geluk.  

 • Vindt jouw eigen weg zoals ik mijn weg vond.
 • Doe de meest geschikte cursus over mediteren.
 • Ontdek de vrucht van eenvoudig leven.
 • Duik eens in boeddhistische psychologie
 • Ontdek de uitdagingen van een maatschappij in transformatie. 
 • Verander je mindset en leef jou leven, maar niet alleen.
 • check hier wat mijn leven veranderde.

Kleine Inspiraties

Robert Saltzman

'Met ontwaken krijg je niets. Als het ontwaken 'jou' iets zou opleveren, zou het helemaal geen ontwaken zijn, maar gewoon meer van dezelfde oude droom om te krijgen en te worden. Ontwaakt, zul je niet het gevoel hebben dat je iets hebt bereikt of gewonnen. Het leven gaat gewoon door zoals het altijd ging.'

Verhalen rond  meditatie en maatschappij

Zit spiritualiteit in je genen?   Eindelijk, Boeddha is gelokaliseerd, evenals Christus, Brahman, Allah, God en Jahweh. Ze zijn voor 29% aangeboren

verder lezen

Onze dagen gaan dikwijls als vanzelf voorbij. Ik moet echt even bewust stilstaan bij alles wat zo gewoon en vanzelfsprekend lijkt. Pas

verder lezen
Meditatie in Dorpskerk Rheden

Samen Mediteren In Rheden

 • Vanaf dinsdagavond 1 februari komen  we weer samen  om te mediteren
 • Zoek je ontspanning? Wil je innerlijke rust?
 • Verlang je naar een levensstijl in balans?
 • Mediteren ontwapent, verheldert en ontspant met moeiteloze aandacht. 
 • Goed voor je gezondheid, je zelfbewustzijn en  het geeft je een stevige gemoedsrust.
 • Ga op reis en ontdek hoe het werkt.
ZanZen The Insiders

Lid worden, Laat die kans niet lopen!

Ook jij kunt je steeds verder ontwikkelen. Van leuk tot zinvol. Van gestrest tot ontspannen. Van somber tot blijmoedig. 

Maar je tijd is kostbaar en dus zoek je manieren om dat effectief en efficiënt te doen. Dat kan op honderden manieren online. Maar alleen is maar alleen en hoe weet je of je on track bent?

In Studio-Z kun je gratis cursussen doen die je leven lichter maken. Praktische meditatie om te verbinden met het gewone leven. Je vindt er ook meer meer diepgaande cursussen voor spirituele ontwikkeling. 

Studio-Z krijg je met je lidmaatschap. Alles lezen over het lidmaatschap en lid worden kan met de blauwe knop. Ben je al aangemeld? Gebruik dan de groene knop om in te loggen.

The Island Within

Een favoriete meditatie van Tich Nhat Hanh

Het menselijk tekort

Zo nu en dan een wake-up mail? Dat kan!

ZenZin
>