Ander Inzicht

Op alle fronten is het crisis, van klimaat tot voedsel, van grondstoffen tot diversiteit. Elke crisis heeft een dieptepunt nodig om een echte overgang te bewerkstelligen. Zijn we daar aanbeland, is de vraag. Ik voorzie heel moeilijke tijden voor veel mensen. We zullen elkaar hard nodig hebben.

  • Home
  • /
  • Ander Inzicht

'Verlicht je Inzicht'

in september 2021 hopelijk weer verder september in Rozet Arnhem
Ander Inzicht

Ervaringen delen in gesprekken op het snijvlak van spiritualiteit, psychologie en maatschappij. Ik (Hans) zorg voor een rode draad, een verbindend thema. Hoe?  We stellen vragen die nieuwe vragen oproepen. We voeden de twijfel omwille van verdieping. We maken er altijd weer een goed en persoonlijk gesprek van. Nieuwsgierig? Hier vindt je de verdere beschrijving.

Maatschappelijk

Levenskunst

Hans van Zanten


Ik ben een runaway van het gymnasium. Psychologie een jaar geprobeerd maar het curriculum boeide me net zo min als dat van pedagogie. Uiteindelijk werd het maatschappelijk werk en psychotherapie. In 1980 kreeg ik van de tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche de naam Orgyen Dhonden en volgde 45 jaren van Dzogchen practise en studie. In mijn werk wordt ik altijd weer geïnspireerd door Dilgo Kyentse, mijn spirituele vader, VasjraYogini, mijn spirituele moeder. Laat ik ook Irvin Yalom, Ken Wilber en Don Beck van Spiral Dynamics noemen. Maar mijn meest dierbare levensleraren zijn toch Ynse Stapert, mijn leersupervisor, mijn vader en moeder en mijn lief Anne-Marie.

Hans

>