Wat haal je in je hoofd
Survey

Ik heb een paar vragen. Jij de antwoorden

Na mijn revalidatie en de afronding van de meditatievideo’s in april heb ik een tijdje rust genomen en in huis wat timmerklussen gedaan. Deze periode afgesloten met een heerlijk weekend met ons extended gezin in zo’n tent van BoerenBed in het weidse land van Friesland. Nu weer aan de slag met voorbereidingen voor een nieuwe online . . . . . . . . .

Verder lezen
als het regent
Boeddhisme

Als het regent, wie regent dan?

Alles heeft een oorzaak.Video en audio 57 minuten; Lezen 12  minuten Ongeluk zit in een klein hoekje, zeggen we, als waarschuwing of als dooddoener. Ik zou eerder zeggen: ‘ongeluk zit in een verborgen hoekje.’ De boeddhistische visie is dat alles een oorzaak heeft. Dat bedoelen ze niet per se één op één, maar meer in de . . . . . . . . .

Verder lezen
Met wie je omgaat
Boeddhisme

Met wie je omgaat raak je besmet

We leven in een vierkante cirkel. Een vierkante cirkel bestaat niet. Het een sluit het ander uit. Zo ook sluiten haat en liefde elkaar uit. Of een plaatsbepaling als noord en zuid. Maar daar gaat het vanavond niet over. Ik gebruik de vierkante cirkel om de misvatting aan te geven waar wij in leven. We leven . . . . . . . . .

Verder lezen