Blog Boeddisme zonder sidebar

Auteur Hans van Zanten

21 maart 2021

Onze kwetsbare wereld

Vanavond wil ik in vervolg op de meditatie van vorige week nog even iets over God zeggen. Complete onzin natuurlijk, waarom het zoveel over God hebben. Maar ja, je weet als ik het over God heb ik het ook over Boeddha en heb ik het ook over Brahma. Heb ik het over het onzichtbare. We proberen woorden te vinden, maar we slagen daar eigenlijk ternauwernood in.

We weten niet waar we vandaan komen, weten niet waar we naartoe gaan. We alles over RNA and DNA en weten alles van onze hersenen. Maar we weten, zeggen neurologen, vooral dat we nog heel veel niet weten.

Langzamerhand komen we erachter, ‘we’ zijn dan vooral wetenschappers, maar de grote massa begint het ook te beseffen, hoe ongelooflijk complex de wereld is, hoe ongelofelijk kwetsbaar de plek is waar we leven. Hoeveel krachten er spelen die op elkaar inwerken. Als je daar stil bij gaat staan zonder angst, je ziet alles gebeuren en je laat dat aan je geestesoog voorbij trekken, dan gaat het je duizelen van de enorme hoeveelheid beweging, de enorme hoeveelheid verandering die er voortdurend plaatsvindt.

Een overweging over God en Boeddhanatuur.
De video duurt 17 minuten.

Op video en audio

Het hele verhaal is een meditatie op video met tekst of op audio, te vinden in Studio Z, onze meditatie en leeromgeving. Meld je aan als Zenzoeker, dan kun je elke dinsdagavond meedoen. Of op jouw moment kijken en luisteren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Alles heeft een oorzaak.Video en audio 57 minuten; Lezen 12  minutenOngeluk zit in een klein hoekje, zeggen we, als waarschuwing . . . . . . .

verder lezen

We leven in een vierkante cirkel. Een vierkante cirkel bestaat niet. Het een sluit het ander uit. Zo ook sluiten haat . . . . . . .

verder lezen

Snel bericht van mijn nieuwe verhalen? Dat kan!

ZenZin
>