Mediteren

Ik heb in 1980 het geluk gehad dat ik een jaar lang kon mediteren. Elke dag drie á vier uur met uitzicht op de Kralingseplas in Rotterdam. Daarna ben ik met in het Tibetaans boeddhisme gaan verdiepen en heb ik de nodige retraites gedaan. Verder heb ik vooral mijn eigen weg gevolgd, wat ook het advies van Boeddha is. Dus wat er ook op deze pagina staat, lees het kritisch, experimenteer en kijk wat voor jou werkt.

In 1980 ik heb het geluk gehad dat ik een jaar lang kon mediteren. Elke dag drie á vier uur met uitzicht op de Kralingseplas in Rotterdam. Zo begon het.

Meedoen met Mediteren in Dorpskerk Rheden

21 september beginnen we weer LIVE!

Beoefening

Inzicht

Hans van Zanten


Ik ben een runaway van het gymnasium. Psychologie een jaar geprobeerd maar het curriculum boeide me net zo min als dat van pedagogie. Uiteindelijk werd het maatschappelijk werk en psychotherapie. In 1980 kreeg ik van de tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche de naam Orgyen Dhonden en volgde 45 jaren van Dzogchen practise en studie. Professioneel heb ik gewerkt als maatschappelijk werker, psycho-sociaal therapeut, organisatie adviseur, supervisor, zen-coach, en als begeleider van ondernemingsraden.

Hans

>