Mediteren

Ik heb in 1980 het geluk gehad dat ik een jaar lang kon mediteren. Elke dag drie á vier uur met uitzicht op de Kralingseplas in Rotterdam. Daarna ben ik met in het Tibetaans boeddhisme gaan verdiepen en heb ik de nodige retraites gedaan. Verder heb ik vooral mijn eigen weg gevolgd, wat ook het advies van Boeddha is. Dus wat er ook op deze pagina staat, lees het kritisch, experimenteer en kijk wat voor jou werkt.

In 1980 ik heb het geluk gehad dat ik een jaar lang kon mediteren. Elke dag drie á vier uur met uitzicht op de Kralingseplas in Rotterdam. Zo begon het.

Meedoen met Mediteren in Dorpskerk Rheden

De lopende meditatiecyclus gaat verder als videomeditatie ivm corona.

Beoefening

Inzicht

Hans van Zanten


Ik ben een runaway van het gymnasium. Psychologie een jaar geprobeerd maar het curriculum boeide me net zo min als dat van pedagogie. Uiteindelijk werd het maatschappelijk werk en psychotherapie. In 1980 kreeg ik van de tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche de naam Orgyen Dhonden en volgde 45 jaren van Dzogchen practise en studie. In mijn werk wordt ik altijd weer geïnspireerd door Dilgo Kyentse, mijn spirituele vader, VasjraYogini, mijn spirituele moeder. Laat ik ook Irvin Yalom, Ken Wilber en Don Beck van Spiral Dynamics noemen. Maar mijn meest dierbare levensleraren zijn toch Ynse Stapert, mijn leersupervisor, mijn vader en moeder en mijn lief Anne-Marie.

Hans

>