Verlicht JE Inzicht 
in Rozet Arnhem

Vanaf 20 september kan het weer!

(met anderhalve meter afstand)

 • Wat: 8 maandagavonden mediteren
 • 20/27/september + 4/11/ oktober + 1/8/15/22 november
 • Hoe laat: 19.30 - 21.30 uur
 • Waar: in Rozet Arnhem / lokaal 309
 • Je kunt altijd tussentijds een keer meedoen.
 • i.s.m. d3rdeverdieping en Jansbeek Ekklesia
 • Aanmelden kan hier |  Betalen tzt bij d3rdeverdieping | Maximaal 10 deelnemers

Verlicht Je Inzicht in Arnhem Rozet 

i.s.m. d3rdeverdieping en Jansbeek Ekklesia.

Ervaringen delen in gesprekken op het snijvlak van spiritualiteit, psychologie en maatschappij. Hans van Zanten zorgt voor een rode draad, een verbindend thema.

We wisselen inleidingen af met stille overweging. Reken op een openhartige en zeer persoonlijke sfeer. We delen immers onze zorgen en en onze hoop. En wellicht kan mijn boeddhistische achtergrond daaraan iets bijdragen.

Spiritualiteit en maatschappij in Arnhem Rozet
Spiritualiteit en maatschappij in Arnhem Rozet

Programma

Deze 8 avonden wil ik vooruit kijken en onderzoeken wat zinvolle perspectieven kunnen zijn die vanuit Covid-19 kunnen ontstaan. Niet de ongelukkige coronasituatie uitpluizen, maar naar de grond van ons bestaan afdalen en ons laten leiden door verlangen naar geluk. Dus op zoek gaan naar een spiritueel perspectief.

Ik stel me nu vier thema's voor, maar samen kunnen we ook een andere weg inslaan:

 1. Wat leren we van wat we van onze wereld hebben gemaakt
 2. De kracht van geloven en de rol van fake nieuws
 3. Samen leven met compassie. Maar wat is compassie?
 4. Veerkracht en discipline oefenen in het oog van de orkaan

Kenmerk van deze avonden: Ervaringen delen in gesprekken op het snijvlak van spiritualiteit, psychologie en maatschappij. Hans zorgt meestal voor een onverwachte rode draad, een verbindend thema.

In stilte stellen we vragen die nieuwe vragen oproepen. We voeden de twijfel omwille van verdieping. We maken er altijd weer een goede en persoonlijke ontmoeting van.

Natuurlijk kun je dit soort onderzoek en contemplatie ook alleen en thuis doen. Maar samen is boeiender, spannender en ook vruchtbaarder. Je bent daarom bij deze van harte uitgenodigd om aan de poten van je stoel te (laten) zagen.

Over Hans van Zanten / Orgyen Dhonden

Hans (1947) is ruim 40 jaar een luie boeddhist en spirituele nomade, zoals hij zichzelf beschrijft: β€œDe laatste jaren geef ik meditatielessen in een christelijke omgeving. Dat vind ik boeiend en uitdagend. Het confronteert mij met mijn Rooms-Katholieke achtergrond. Die keer ik nu niet de rug toe, zoals ik dat na het verlaten van het seminarie heb gedaan – ja, ik wilde missionaris worden, hoe sterk is dat als 12 jarige – , integendeel, ik zoek de verbinding en hernieuwde betekenis. Ik ben niet van het rigide volgen van rituelen en geschriften. Veel, te veel van de essentie is ondergesneeuwd geraakt in dogmatiek en vorm. Ik hou meer van twijfel, onderzoeken en ervaren. ”

Snel een overzicht van mijn  nieuwe verhalen? Dat kan!

>