ZENZIN | MEDITATIE & MAATSCHAPPIJ

Verlicht JE Inzicht 
in Arnhem

Een nieuw cyclus is in de maak!

(ik zoek nog een fijne plek om samen te komen)

Verlicht Je Inzicht in Arnem

Spiritualiteit en maatschappij in Arnhem Rozet
Spiritualiteit en maatschappij in Arnhem Rozet

Kenmerk van deze bijeenkomsten: Ervaringen delen in gesprekken op het snijvlak van spiritualiteit, psychologie en maatschappij. Hans zorgt meestal voor een onverwachte rode draad, een verbindend thema.

In stilte stellen we vragen die nieuwe vragen oproepen. We voeden de twijfel omwille van verdieping. We maken er altijd weer een goede en persoonlijke ontmoeting van.

Natuurlijk kun je dit soort onderzoek en contemplatie ook alleen en thuis doen. Maar samen is boeiender, spannender en ook vruchtbaarder. Je bent daarom bij deze van harte uitgenodigd om aan de poten van je stoel te (laten) zagen.

Over Hans van Zanten / Orgyen Dhonden

Hans (1947) is ruim 40 jaar een luie boeddhist en spirituele nomade, zoals hij zichzelf beschrijft: β€œDe laatste jaren geef ik meditatielessen in een christelijke omgeving. Dat vind ik boeiend en uitdagend. Het confronteert mij met mijn Rooms-Katholieke achtergrond. Die keer ik nu niet de rug toe, zoals ik dat na het verlaten van het seminarie heb gedaan – ja, ik wilde missionaris worden, hoe sterk is dat als 12 jarige – , integendeel, ik zoek de verbinding en hernieuwde betekenis. Ik ben niet van het rigide volgen van rituelen en geschriften. Veel, te veel van de essentie is ondergesneeuwd geraakt in dogmatiek en vorm. Ik hou meer van twijfel, onderzoeken en ervaren. ”

Snel een overzicht van mijn  nieuwe verhalen? Dat kan!

>