Audio meditaties 2020

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

None

Video

Video

Audio meditaties 2020

5 Lessen

0%

Ongestoord luisteren naar de meditaties van 2020. Sommige audio's zijn te lang om in één keer op You Tube te zetten. Ik ga heb er dan twee afleveringen van gemaakt.. Dat zul je wel zien.

In het boeddhisme kennen we het Dana-principe, vrijgevigheid als oefening in plaats van economische transacties. Ik wil dit principe toepassen op deze meditaties. De meditaties moet voor iedereen haalbaar zijn. Maar het maken van de video en audio kost tijd en geld. Daarom betaal je meestal vet veel.

Hier niet. Je bepaalt zelf wat je er voor over hebt. Ik ben blij met elke bijdrage. Ik heb wel een richtprijs: € 30 voor een de winter en € 30  voor de herfst meditaties in een jaar. Die maakt het mij mogelijk deze cursus te maken en te publiceren. In ieder geval bedankt voor je interesse. En plaats als je wilt een reactie. 

Je kunt je bijdrage overmaken op rekening NL67INGB0008238867 ovv Meditatie2 2020. Doe het nu als je dat wilt.

Audio meditaties 2020

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Wat Rabbi Michael Lerner ons te vertellen heeft over nieuwe wegen.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

In zijn boekje ''Contemplatief gebed'' schrijft Thomas Merton: ''Elke christen zou een mens van gebed moeten zijn.'' Een prachtige zin, een zin die mij raakte en aan het werk zette. Bidden neemt in elke religie een belangrijke plaats in. De vormen en woorden kunnen verschillen. De intentie komt overeen. Wat is die bedoeling?

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

 Over revolutionaire liefde en een verdwaald schaapWanneer een wildebras van zijn fiets gevallen is ga je niet uitgebreid onderzoeken hoe dat gekomen is. Integendeel, je schiet direct te hulp. Zo hebben we voor een wereld in nood directe maatregelen nodig. Onderzoeken zijn er genoeg evenals de richting waarin oplossingen te vinden zijn. 

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Kun je leven zonder angst? Een brief aan Ben.Ben Bergen is een pater MSC (Missionair de Sacre Coeur.) van in de tachtig. Hij is jarenlang een geliefde pastor in Arnhem geweest. Nu woont hij in een klooster in Tilburg en geniet van tijd voor contemplatie en gebed. Soms schrijven wij elkaar. Dit keer gaat het over de ervaring van eeuwigheid en de fatale vergissing die angst in je leven brengt.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Ontmoet de AanwezigheidWie regelmatig en diep mediteert kan soms naderhand beschrijven dat er momenten waren waarin elk zelfbesef afwezig was. In plaats van dat zelfbesef wordt dan een aanwezigheid ervaren voorbij tijd en ruimte. Mystici beschrijven dat als ‘terug naar de Vader’ of ‘terug naar de Bron’ en een uitbreiden of overstijgen van het zelfbewustzijn.De video duurt 24 minuten

Video lesson

Follow

Over de leraar

Hans van Zanten

Ik ben een runaway van het gymnasium. Psychologie een jaar geprobeerd maar het curriculum boeide me net zo min als dat van pedagogie. Uiteindelijk werd het maatschappelijk werk en psychotherapie. In 1980 kreeg ik van de tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche de naam Orgyen Dhonden en volgde 45 jaren van Dzogchen practise en studie. Professioneel heb ik gewerkt als maatschappelijk werker, psycho-sociaal therapeut, organisatie adviseur, supervisor, zen-coach, en als begeleider van ondernemingsraden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>