Een meditatie voor elke week

Eenvoudig

Video

Korte Meditaties

Video

Video

4 Lessen

0% Niet begonnen

Met piano spelen merk ik het. Beter twee keer een kwartier per dag dan één keer een uur. Dat is minder inspannend, wat ik geleerd heb blijft langer hangen en ik houd er plezier in. Voor mediteren zou ik hetzelfde doen als ik jou was.


Misschien dat ik je kan helpen met een serie korte meditaties, voor elke week één. Ik zal de instructies kort houden, dan kun je daarna nog een kwartiertje in stilte zitten.

Pak je moment en maak er een gewoonte van. Ik weet zeker dat je na zo'n drie maanden merkt dat je de meditatie mist als je het een keer overslaat. Ook dat is prima en een aansporing om niet te versloffen.


Tip: Pin de pagina van de serie vast op je browser, dan heb je snel toegang en hoef je niet steeds te zoeken en bladeren. URL van de pagina: www.zenzin.eu/studio-z/een-meditatie-voor-elke-week

Ben je er klaar voor?

Een meditatie voor elke week

No label

Inleidende meditatie vorm is leegte en leegte is vorm

Video lesson

No label

Het maakt uit hoe je zit. Zeven aanwijzingen helpen je de beste houding te oefenen. Hoe dat met lopen gaat kom een andere keer aan bod. De video duurt iets meer dan 10 minuten.

Video lesson

No label

Summertime. Zomerse dagen zijn ideaal om een loopmeditatie te doen. Buiten bij een vennetje, in een bos, op de hei, in een park waar nauwelijks mensen zijn. Alles wat groeit en bloeit is in volle kracht en pracht. Ik geniet er altijd van, van de afwezigheid en aanwezigheid. Zet deze meditatie op je mobiel, neem je oortjes mee en geniet ook.

Video lesson

No label

Een nieuw onderzoek aan Binghamton University in de VS laat zien dat 8 weken 15 minuen mediteren je brein in staat stellen sneller te schakelen tussen verschillende taken. Dat is mooi, en al de moeite waard. Maar kun je dan ook betere keuzes maken en beslissingen nemen?

Video lesson

Begeleiding

Hans van Zanten

Hans is een spiritual warrior en dzogchen nomade. Niet te beroerd om heilige huisjes ter discussie te stellen. Wars van elke autoriteit wil hij zelf ook geen autoriteit zijn en al helemaal geen volgelingen hebben.
Als begeleider stelt hij graag ongedachte doelen met je. Die zijn er om richting te vinden, niet om je te dwingen.
Hij is een vrije geest, leeft sinds 1981 met Anne-Marie. Samen hebben ze twee kinderen en vier kleinkinderen. Zijn professionele leven lees je op www.linkedin.com/in/hansuitdoorwerth

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>
Success message!
Warning message!
Error message!