Video meditaties winter 2021

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

None

Video

Video

Video meditaties 2021

10 Lessen

0%

Oeps, de video's zijn tijdelijk niet beschikbaar. Elke week komt er weer eentje terug. Dat geeft wel de gelegenheid om het thema van de video een week lang mee te nemen in je meditatie gewoonte. Mijn excuses hier voor.


Mediteren is meer dan alleen ontspannen en rust vinden. Dat kan het ook zijn. Maar er is meer. Het is vooral en van oudsher een weg bewandelen om wakker te worden, wakker te zijn en wakker te blijven. Individueel en als mensheid zijn wij in de unieke gelegenheid ons bewustzijn te ontwikkelen over onszelf, onze habitat en zelfs over het gehele universum. Als we de werkelijkheid daarvan gaan zien zoals die  is, als ons de schellen van de ogen zijn gevallen, is eeuwig geluk ons deel. Ik hoop dat deze video's daar een beetje aan kunnen bijdragen.


In het boeddhisme kennen we het Dana-principe, vrijgevigheid als oefening in plaats van economische transacties. Ik wil dit principe toepassen op deze meditaties. De meditaties moet voor iedereen haalbaar zijn. Maar het maken van de video en audio kost tijd en geld. Daarom betaal je meestal knap veel. Hier niet.


Je bepaalt zelf wat je er voor over hebt. Ik ben blij met elke bijdrage. Ik heb wel een richtprijs: € 30 voor een wintercyclus en € 30 voor een herfstcyclus in een jaar. Die maakt het mij mogelijk deze cursus te maken en te publiceren. In ieder geval bedankt voor je interesse. En plaats als je wilt een reactie.

Je kunt je bijdrage overmaken op rekening NL67INGB0008238867 ovv Meditaties 2021. Doe het nu als je dat wilt.

Video meditaties winter 2021

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Ongeluk zit in een klein hoekje, zeggen we, als waarschuwing of als dooddoener. Ik zou eerder zeggen: ‘ongeluk zit in een verborgen hoekje.’ De boeddhistische visie is dat alles een oorzaak heeft. Dat bedoelen ze niet persé één op één, maar meer in de zin dat elke gevolg een oorzaak heeft. Elke oorzaak is op zijn beurt weer een gevolg van een nog eerdere oorzaak. Zo gaat de hele keten terug tot eindeloos voorwereldlijke tijden. Natuurlijk gaat die keten ook de oneindige toekomst in.Het zou dus verstandig zijn om in ons leven naar de oorzaken te zoeken die ons ongelukkig maken.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Een vierkante cirkel kan niet bestaan. Maar we leven er wel in door onze misvatting over wie en wat we zijn. Een videomeditatie over karma in onze bewustzijnsstroom. De video duurt 54 minuten. Tekst lezen: 12 minuten.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

De debatten in de Tweede Kamer na de verkiezingen gaven me veel te denken. Niet over de inhoud ervan maar over de aard van het hele proces. Wat is de weg naar besluitvorming en waar wordt die door bepaald? Hoe komt het dat iedereen plotseling het woord reflectie in de mond neemt, te pas en te onpas? De emoties liepen collectief hoog op en er vielen harde woorden. Hoe kwamen de Kamerleden tot zo'n bezetenheid? En ken jij je eigen bezetenheid?

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Wat is je Voedingsbodem?Ooit heel, heel lang geleden, zijn wij mensen in de aarde gevallen, als een zaadje in de akker gevallen. Heel, heel lang geleden. Daarmee zijn wij een reis begonnen. Een reis die nog steeds voortduurt. Tijdens die reis komen we soms hele moeilijke dingen tegen, obstakels die we moeten overwinnen, periodes van droogte, periodes met weinig zon, met weinig licht. Soms op die reis slaan we een verkeerde afslag in, verdwalen.Soms zijn we uitgeput en moeten we uitrusten. We gaan altijd door. We gaan altijd door. Op weg naar de mens die we zijn. We kunnen niet anders. Maar als de omstandigheden te warm worden, de stormen te hevig en de golven te hoog, dan zullen we het als mensen niet redden. Dan gaan we dood, net als Frank, de oude boom van 300 jaar.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Over God weten we niet veel, des te meer denken we over Het Eewige na en denken we iets over Het Eeuwige te weten. Bescheidenheid past ons. Mediteer met mij mee daarover.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Een jaar geleden nog maar was half half Nederland aan het klappen voor de zorgmedewerkers. We voelden ons met hun verbonden, maar wat is daar nu nog van over? Erg diep ging het misschien niet. Wat gebeurt er met verbondenheid als je niet krijgt wat je ervan verwacht. wat gebeurt er met verbondenheid als een ander je teleurstelt.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Meditatie voor dinsdagavond 9 maart 2021. We beginnen om 20.00 uur. Met inspiratie van Sara Mclean van Feast for the Soul.De video duurt 24 minuten

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Twee krachtenvelden spelen in ons leven een belangrijke rol, dat van ons oorspronkelijk gelaat en dat van ons eigenzinnige Zelf. Hoe dat zit, daar gaat deze meditatie over.De video duurt 38 minuten

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Gepubliceerd op 15 februari.De video duurt 26 minuten

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Opgenomen op zondag 21 februari 2021.De video duurt 25 minuten

Video lesson

Follow

Over de leraar

Hans van Zanten

Ik ben een runaway van het gymnasium. Psychologie een jaar geprobeerd maar het curriculum boeide me net zo min als dat van pedagogie. Uiteindelijk werd het maatschappelijk werk en psychotherapie. In 1980 kreeg ik van de tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche de naam Orgyen Dhonden en volgde 45 jaren van Dzogchen practise en studie. Professioneel heb ik gewerkt als maatschappelijk werker, psycho-sociaal therapeut, organisatie adviseur, supervisor, zen-coach, en als begeleider van ondernemingsraden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>