Video meditaties 2021
Video

Video meditaties winter 2021

8 Lessen

Korte beschrijving

Mediteren is meer dan alleen ontspannen en rust vinden. Dat kan het ook zijn. Maar er is meer. Het is vooral en van oudsher een weg bewandelen om wakker te worden, wakker te zijn en wakker te blijven. Individueel en als mensheid zijn wij in de unieke gelegenheid ons bewustzijn te ontwikkelen over onszelf, onze habitat en zelfs over het gehele universum. Als we de werkelijkheid daarvan gaan zien zoals die  is, als ons de schellen van de ogen zijn gevallen, is eeuwig geluk ons deel. Ik hoop dat deze video's daar een beetje aan kunnen bijdragen.

Luister je liever zonder afleiding? Dat kan met mijn audio.


In het boeddhisme kennen we het Dana-principe, vrijgevigheid als oefening in plaats van economische transacties. Ik wil dit principe toepassen op deze meditaties. De meditaties moet voor iedereen haalbaar zijn. Maar het maken van de video en audio kost tijd en geld. Daarom betaal je meestal knapveel. Hier niet. 

Je bepaalt zelf wat je er voor over hebt. Ik ben blij met elke bijdrage. Ik heb wel een richtprijs: € 30 voor een de winter en € 30  voor de herfst  meditaties in een jaar. Die maakt het mij mogelijk deze cursus te maken en te publiceren. In ieder geval bedankt voor je interesse. En plaats als je wilt een reactie.

Je kunt je bijdrage overmaken op rekening NL67INGB0008238867 ovv Meditaties 2021. Doe het nu als je dat wilt.

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

Bevangen door bezetenheid

De debatten in de Tweede Kamer na de verkiezingen gaven me veel te denken. Niet over de inhoud ervan maar over de aard van het hele proces. Wat is de weg naar besluitvorming en waar wordt die door bepaald? Hoe komt het dat iedereen plotseling het woord reflectie in de mond neemt, te pas en te onpas? De emoties liepen collectief hoog op en er vielen harde woorden. Hoe kwamen de Kamerleden tot zo'n bezetenheid? En ken jij je eigen bezetenheid?

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

Oude bomen moet je niet verplaatsen

Wat is je Voedingsbodem?

Ooit heel, heel lang geleden, zijn wij mensen in de aarde gevallen, als een zaadje in de akker gevallen. Heel, heel lang geleden. Daarmee zijn wij een reis begonnen. Een reis die nog steeds voortduurt. Tijdens die reis komen we soms hele moeilijke dingen tegen, obstakels die we moeten overwinnen, periodes van droogte, periodes met weinig zon, met weinig licht. Soms op die reis slaan we een verkeerde afslag in, verdwalen.

Soms zijn we uitgeput en moeten we uitrusten. We gaan altijd door. We gaan altijd door. Op weg naar de mens die we zijn. We kunnen niet anders. Maar als de omstandigheden te warm worden, de stormen te hevig en de golven te hoog, dan zullen we het als mensen niet redden. Dan gaan we dood, net als Frank, de oude boom van 300 jaar.

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

God zonder eind

Over God weten we niet veel, des te meer denken we over Het Eewige na en denken we iets over Het Eeuwige te weten. Bescheidenheid past ons. Mediteer met mij mee daarover.

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

Wil jij verbonden zijn?

Een jaar geleden nog maar was half half Nederland aan het klappen voor de zorgmedewerkers. We voelden ons met hun verbonden, maar wat is daar nu nog van over? Erg diep ging het misschien niet. Wat gebeurt er met verbondenheid als je niet krijgt wat je ervan verwacht. wat gebeurt er met verbondenheid als een ander je teleurstelt.

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

Ben jij er klaar voor?

Meditatie voor dinsdagavond 9 maart 2021. We beginnen om 20.00 uur. Met inspiratie van Sara Mclean van Feast for the Soul.

De video duurt 24 minuten

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

2 stromen 5 ondeugden

Twee krachtenvelden spelen in ons leven een belangrijke rol, dat van ons oorspronkelijk gelaat en dat van ons eigenzinnige Zelf. Hoe dat zit, daar gaat deze meditatie over.

De video duurt 38 minuten

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

De noodklok luidt, maar waarvoor?

Gepubliceerd op 15 februari.

De video duurt 26 minuten

Gratis voor ingelogde ZenZoekers

Compassie is geen medelijden

Opgenomen op zondag 21 februari 2021.

De video duurt 25 minuten

Pen
>