Video meditaties Rheden 2020

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Intermediate

Video

Video

Video meditaties 2020

5 Lessen

0%

Oeps, de video's zijn tijdelijk niet beschikbaar. Elke week komt er weer eentje terug, maar eerst komt 2021 aan de beurt. Je kunt wel de tekst lezen. Misschien wel zo rustig!


Dit zijn de video meditaties, opgenomen voor de meditatiekring van de Dorpskerk Rheden. Dankzij corona, misschien had ik anders nooit aan video's begonnen. Je kunt ze afspelen als je ingeschreven bent voor Studio-Z, mijn lees-, leer- en oefen omgeving.


In het boeddhisme kennen we het Dana-principe, vrijgevigheid als oefening in plaats van economische transacties. Ik wil dit principe toepassen op deze meditaties. De meditaties moet voor iedereen haalbaar zijn. Maar het maken van de video en audio kost tijd en geld. Daarom betaal je meestal knap veel. Hier niet. 

Je bepaalt zelf wat je er voor over hebt. Ik ben blij met elke bijdrage. Ik heb wel een richtprijs: € 30 voor deze serie meditatielessen. Die maakt het mij mogelijk deze cursus te maken en te publiceren. In ieder geval bedankt voor je interesse. En plaats als je wilt een reactie.

Je kunt je bijdrage overmaken op rekening NL67INGB0008238867 ovv Meditaties 2020. Doe het nu als je dat wilt.

Video meditaties Rheden 2020

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Kun je leven zonder angst? Een brief aan Ben. Ben Bergen is een pater MSC (Missionair de Sacre Coeur.) van in de tachtig. Hij is jarenlang een geliefde pastor in Arnhem geweest. Nu woont hij in een klooster in Tilburg en geniet van tijd voor contemplatie en gebed. Soms schrijven wij elkaar. Dit keer gaat het over de ervaring van eeuwigheid en de fatale vergissing die angst in je leven brengt.De video duurt 45 minuten. 

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Mediteren met inspiratie van rabbi Michael Lerner.Zijn visie is dat we alle beleid meer moeten toetsen aan revolutionaire liefde, de liefde die Jezus was en nog steeds is.Deze video duurt 23 minuten

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Over revolutionaire liefde en een verdwaald schaapWat is spiritueel progressief zijn, in de afgrond vallen en wat compassie ontwikkelen in.  Als er een belletje gaat zet dan de video op pauze als je wilt mediteren. Zet hem weer aan om verder te luisteren. Er gaan dan twee belletjes. In deze video is dat twee keer.De video duurt 34 minuten.

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Eénpuntige meditatie en inzicht meditatieMediteren in he boeddhisme kent verschillende methoden. In deze video bespreek ik shamata en vipassana meditatie, ofwel eenpuntige meditatie en inzicht meditatie. Beide vormen kun je in één meditatie laten samenkomen.Deze video duurt 33 minuten

Video lesson

Gratis voor ingelogde Studio-Z leden

Wat is het ultieme geluk je waard?In zijn boekje ''Contemplatief gebed'' schrijft Thomas Merton: ''Elke christen zou een mens van gebed moeten zijn.'' Een prachtige zin, een zin die mij raakte en aan het werk zette. Bidden neemt in elke religie een belangrijke plaats in. De vormen en woorden kunnen verschillen. De intentie komt overeen. Wat is die bedoeling?

Video lesson

Follow

Over de leraar

Hans van Zanten

Ik ben een runaway van het gymnasium. Psychologie een jaar geprobeerd maar het curriculum boeide me net zo min als dat van pedagogie. Uiteindelijk werd het maatschappelijk werk en psychotherapie. In 1980 kreeg ik van de tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche de naam Orgyen Dhonden en volgde 45 jaren van Dzogchen practise en studie. Professioneel heb ik gewerkt als maatschappelijk werker, psycho-sociaal therapeut, organisatie adviseur, supervisor, zen-coach, en als begeleider van ondernemingsraden.

 • Beste Hans,

  Wat een prachtige meditatie was het (twee stromen vijf ondeugden)
  Dank je wel hiervoor en droom lekker vannacht.
  Liefs, Jetty en Jos

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Pen
  >