2 Stromen & 5 Ondeugden

Hans van Zanten | Leestijd: minuten

maart 2, 2021

Blog Basis zonder sidebar

Vanavond wil ik met jullie mediteren over tweestromenland en 5 ondeugden. Daarnaast heb ik een paar praktische nieuwtjes. 

Laten we mediteren zoals wij eigenlijk gewend zijn in het kerkje.
Laten we eerst even stil worden.

 

Openingsmeditatie.

Ga ervoor zitten.

merk op in jezelf wat je stemming is

Hoe vol het leven in je lichaam is, hoe het trilt en tikt en klopt.

Ga mee met  het natuurlijke ritme van je ademhaling

Vind de stilte, vind je rust.

Mediteer nu zo kort of zolang als je zelf wilt,

----------------------------------------

Praktisch nieuws: video, audio, tekst en website. 

Ik heb de afgelopen 2 maanden hard gewerkt om alle meditaties zo toegankelijk mogelijk te maken voor de vele smaken en voorkeuren.

  • Er zijn mensen die graag naar de video kijken. Dat zijn de video meditaties. Te vinden in de Studio Z meditatie- en leeromgeving.
  • Er zijn mensen die liever gewoon luisteren en niet afgeleid willen worden door het beeld. Daarvoor heb ik nu de audio meditatie, hetzelfde als wat op video staat. Daarvoor ga je naar de Audiomap in Studio Z. Je vindt daar de MP3 die je ook kunt downloaden of op een usbstick kunt zetten of op je mobiel kunt beluisteren.
  • Maar als je slechthorend bent, heb je niks aan de video en ook niks aan de audio. Dan wil je liever de tekst lezen, zoals deze tekst. Dat kan dus ook. Die vind je onder de video's, daarvoor moet je naar de video’s in Studi Z. Onder de video staat de tekst.

Ik hoop dat ik het op die manier voor iedereen toegankelijk heb gemaakt. Tegelijk heb ik alles ook op een aparte plek gezet op de website. Die plek heet Studio Z.  

Studio Z is de meditatie- en leeromgeving waarin ik alle meditaties en dingen rondom meditatie neerzet. Die zijn niet meer zomaar openbaar toegankelijk. Dat is vooral handig, want het betekent dat je in die omgeving altijd weer even terug kunt kijken naar een meditatie of een bepaalde cyclus weer overnieuw kunt doen als je daar behoefte aan hebt.

Nu krijg je, als je op de lijst bij Jos staat, automatisch een link. Dat is een afgeschermde link die andere mensen niet krijgen. Maar als je de link kwijt bent, dan kun je ook niet meer naar de video kijken. In Studio Z kan dat wel. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden  als  zenzoeker.

Aanmelden doe je op de website bovenaan in het menu. Daar staat ‘aanmelden’. Klik dat aan en dan kom je vanzelf op de goede pagina om je in te schrijven. Je heb dan onmiddellijk toegang tot alle video's, audio's en de teksten.

Ik heb ook de naam van de website veranderd in ZenZin. Ik vond dat wat beter passen. De meditaties die wij doen en de achtergronden ervan zijn erg ontleend aan Dzogchen. Dat is min of meer de Tibetaanse vorm van zen, maar dan met visualisatie en mantra’s en met de Tibetaanse cultuur verweven. Vandaar Zen.

En zin?  Ja, ik heb zin in zen, dus wordt het zenzin. Maar het is ook de zinvolheid van de zen die ik daarmee wil benadrukken. Maar let nu op: het is geen .nl, maar .eu, dus zenzin.eu. Ik geef mij daarmee bloot als Europees burger. Maar dat is meer een grapje. Dus zenzin.eu

Tot zover de praktische boodschap. .


Tweestromenland en 5 ondeugden

Ik heb me altijd verbaasd over de keren dat mijn leven een heel andere wending nam dan dat ik ooit had kunnen denken en zeker anders dan dat ik mij voorgenomen had. Ik leef nu 74 jaar. Het aantal keren dat mijn leven een andere richting nam, dat zijn er best wel veel.

Misschien herken je het zelf ook wel als je terug kijkt. Wanneer gebeurden er dingen anders dan dat je die gepland had? 

Video en audio

Tot zover de inleiding. Voor het hele verhaal op video of audio klik je op de blauwe knop. Daar kun je inloggen of, mocht je dat nog niet gedaan hebben, aanmelden bij de Studio-Z.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook leuk om te lezen

God in je genen

Zit God in je Genen?

Zit spiritualiteit in je genen?   Eindelijk, Boeddha is gelokaliseerd, evenals Christus, Brahman, Allah, God en Jahweh. Ze zijn voor 29% aangeboren . . .

Verder lezen

7 kleine meditaties om dagelijks te doen

Onze dagen gaan dikwijls als vanzelf voorbij. Ik moet echt even bewust stilstaan bij alles wat zo gewoon en vanzelfsprekend lijkt. Pas . . .

Verder lezen

Zo nu en dan een wake-up mail? Dat kan!

ZenZin
>