Een mens van gebed | Video

Hans van Zanten | Leestijd: minuten

december 8, 2020

Blog Basis zonder sidebar

Wat is het ultieme geluk je waard? 

In zijn boekje ''Contemplatief gebed'' schrijft Thomas Merton: ''Elke christen zou een mens van gebed moeten zijn.'' Een prachtige zin, een zin die mij raakte en aan het werk zette. Bidden neemt in elke religie een belangrijke plaats in. De vormen en woorden kunnen verschillen. De intentie komt overeen. Wat is die bedoeling?


In deze aflevering begin ik met een korte blik op het Zelf, daarna denk ik na over onze innerlijke strijd en de strijd die Jezus leverde. Dan kom ik uit bij de betekenis van Christus worden en hoe gebed ons daarbij helpt.


Tot zover de inleiding. Voor de hele video klik je op de blauwe knop. Daar kun je inloggen of, mocht je dat nog niet gedaan hebben, aanmelden. In Studio Z kun je ook naar de Audio.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien ook leuk om te lezen

Adaptievermogen van beren

Vooroordelen? Het is je cortisol, stupid!

Het hardnekkige leven van vooroordelen. In een mooie natuurfilm zag ik hoe beren zich aanpassen aan wat in hun leefgebied aan eten . . .

Verder lezen
klimaatangst

Klimaatangst: van doem naar daad

Maak van je klimaatangst een wapen voor actie. ‚Äč Februari 2020 publiceerde Follow The Money een artikel over klimaattwijfelzaaiers in Nederland. Dat . . .

Verder lezen

Zo nu en dan een wake-up mail? Dat kan!

ZenZin
>