God zonder Eind

Hans van Zanten | Leestijd: minuten

maart 21, 2021

Blog Basis zonder sidebar

Onze kwetsbare wereld

Vanavond wil ik in vervolg op de meditatie van vorige week nog even iets over God zeggen. Complete onzin natuurlijk, waarom het zoveel over God hebben. Maar ja, je weet als ik het over God heb ik het ook over Boeddha en heb ik het ook over Brahma. Heb ik het over het onzichtbare. We proberen woorden te vinden, maar we slagen daar eigenlijk ternauwernood in.

We weten niet waar we vandaan komen, weten niet waar we naartoe gaan. We alles over RNA and DNA en weten alles van onze hersenen. Maar we weten, zeggen neurologen, vooral dat we nog heel veel niet weten.

Langzamerhand komen we erachter, ‘we’ zijn dan vooral wetenschappers, maar de grote massa begint het ook te beseffen, hoe ongelooflijk complex de wereld is, hoe ongelofelijk kwetsbaar de plek is waar we leven. Hoeveel krachten er spelen die op elkaar inwerken. Als je daar stil bij gaat staan zonder angst, je ziet alles gebeuren en je laat dat aan je geestesoog voorbij trekken, dan gaat het je duizelen van de enorme hoeveelheid beweging, de enorme hoeveelheid verandering die er voortdurend plaatsvindt.

Een overweging over God en Boeddhanatuur.
De video duurt 17 minuten.

Op video en audio

Het hele verhaal is een meditatie op video met tekst of op audio, te vinden in Studio Z, onze meditatie en leeromgeving. 

Misschien ook leuk om te lezen

Wat als het klimaat verandert

Wat nu het klimaat verandert?

Als het klimaat verandert, waar kan ik landen? Bruno Latour. Het is een vraag die een vluchteling zich elke dag zal stellen. . . .

Verder lezen
Klaar om te mediteren

Mediteren, ben ik er klaar voor?

Voorbereid op reis We kennen allemaal de beelden van vluchtelingen. In het beste geval heeft iemand een paar spullen in een rolkoffertje . . .

Verder lezen

Zo nu en dan een wake-up mail? Dat kan!

ZenZin
>