Wil jij verbonden zijn?

Hans van Zanten | Leestijd: minuten

maart 16, 2021

Blog Basis zonder sidebar

Een jaar geleden nog maar was half Nederland aan het klappen voor de zorgmedewerkers. We voelden ons met hen verbonden, maar wat is daar nu nog van over? Erg diep ging het misschien niet. Wat gebeurt er met verbondenheid als je niet krijgt wat je ervan verwacht. Wat gebeurt er met verbondenheid als een ander je teleurstelt.

Over verbonden zijn als weg naar geluk.
Als oefening in die staat van zijn is verbondenheid een weg naar God, maar een weg met valkuilen. God, dat is een naam, dat is een woord. De meeste tijd dat we dat woord in onze mond nemen weten we niet waar we het over hebben. Hetzelfde geldt voor mij als ik het woord Boeddha in mijn mond neem. Ik denk te weten wat het is. Ik denk te weten waar dat woord voor staat. Zo gaat het ons ook met God.

Over verbonden zijn als weg naar geluk, God en Boeddhanatuur.
De video duurt 38 minuten.

Op video en audio

Het hele verhaal is een meditatie op video met tekst of op audio, te vinden in Studio Z, onze meditatie en leeromgeving. 

Misschien ook leuk om te lezen

Adaptievermogen van beren

Vooroordelen? Het is je cortisol, stupid!

Het hardnekkige leven van vooroordelen. In een mooie natuurfilm zag ik hoe beren zich aanpassen aan wat in hun leefgebied aan eten . . .

Verder lezen
klimaatangst

Klimaatangst: van doem naar daad

Maak van je klimaatangst een wapen voor actie. ‚Äč Februari 2020 publiceerde Follow The Money een artikel over klimaattwijfelzaaiers in Nederland. Dat . . .

Verder lezen

Zo nu en dan een wake-up mail? Dat kan!

ZenZin
>