Blog Boeddisme zonder sidebar

Auteur Hans van Zanten

16 maart 2021

Een jaar geleden nog maar was half Nederland aan het klappen voor de zorgmedewerkers. We voelden ons met hen verbonden, maar wat is daar nu nog van over? Erg diep ging het misschien niet. Wat gebeurt er met verbondenheid als je niet krijgt wat je ervan verwacht. Wat gebeurt er met verbondenheid als een ander je teleurstelt.

Over verbonden zijn als weg naar geluk.
Als oefening in die staat van zijn is verbondenheid een weg naar God, maar een weg met valkuilen. God, dat is een naam, dat is een woord. De meeste tijd dat we dat woord in onze mond nemen weten we niet waar we het over hebben. Hetzelfde geldt voor mij als ik het woord Boeddha in mijn mond neem. Ik denk te weten wat het is. Ik denk te weten waar dat woord voor staat. Zo gaat het ons ook met God.

Over verbonden zijn als weg naar geluk, God en Boeddhanatuur.
De video duurt 38 minuten.

Op video en audio

Het hele verhaal is een meditatie op video met tekst of op audio, te vinden in Studio Z, onze meditatie en leeromgeving. Meld je aan als Zenzoeker, dan kun je elke dinsdagavond meedoen. Of op jouw moment kijken en luisteren. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Alles heeft een oorzaak.Video en audio 57 minuten; Lezen 12  minutenOngeluk zit in een klein hoekje, zeggen we, als waarschuwing . . . . . . .

verder lezen

We leven in een vierkante cirkel. Een vierkante cirkel bestaat niet. Het een sluit het ander uit. Zo ook sluiten haat . . . . . . .

verder lezen

Snel bericht van mijn nieuwe verhalen? Dat kan!

ZenZin
>